Innbyggerne er i Oslo er glad i turistene, viser Visit Oslos nye innbyggerundersøkelse. Direktør Christian Lunde gleder seg over tallene. Foto: Ryhor Bruyeu |iStock og Didrik Stenersen | Visit Oslo

Innbyggerne er i Oslo er glad i turistene, viser Visit Oslos nye innbyggerundersøkelse. Direktør Christian Lunde gleder seg over tallene.

Foto

Ryhor Bruyeu | iStock og Didrik Stenersen | Visit Oslo

3 av 4 Oslo-innbyggere mener turismen er problemfri

Publisert: 26. mai 2023 kl 08.09
Oppdatert: 26. mai 2023 kl 08.09

Dette er en av konklusjonene i Visit Oslos siste innbyggerundersøkelse, innhentet i april i år.

Et gode for byen

Rapporten er ikke endelig ferdigstilt, men administrerende direktør Christian Lunde gir Reiseliv1 et innblikk i hovedtallene:

  • 3 av 4 innbyggere i Oslo opplever ingen problemer med turismen i Oslo

  • 1 av 4 mener turismen skaper problemer visse tider av døgnet

  • Kun 1 av 100 mener turisme skaper problemer hele året

  • Mer enn 8 av 10 oppfatter at reiselivets påvirkning har flere eller like mange positive konsekvenser som negative

Forrige undersøkelse ble gjennomført i november 2021, da pandemien sørget for langt færre turister i Oslo enn den hovedstaden opplever i år.

Tallene gleder Christian Lunde, administrerende direktør i Visit Oslo:

– I mange hovedsteder i Europa opplever man overturisme og «turismefobi». Det er heldigvis ikke tilfelle i Oslo. Her sees turisme som en gode for byen og næringen.

Saken fortsetter under annonsen

Ny strategi, mer bærekraft

Han understreker at tallene ikke er noen hvilepute:

– Vi må jobbe hardt fremover for at det ikke skal bikke over slik vi har sett det gjør mange andre steder, men per dags dato er det kun positive tall vi ser.»

Tidligere i mai lanserte Visit Oslo sin nye strategi. Der står bærekraft sentralt.

Nå skal kompetansen økes. Kurset i bærekraft ble utviklet og testet høsten 2022, og er i år tilbudt Visit Oslos mer enn 200 partnere og over drøye 50 ansatte.  Ifølge Visit Oslo er tilbakemeldingene på kurset over sju moduler – totalt fem timer med videoforelesninger – gode.

LES MER | Her er Visit Oslos nye strategi

Foredragsholderne i kurset er en kombinasjon av Visit Oslos egen stab med Christian Lunde, Kristin Oishi, Carina Hansen, Anne-Signe Fagereng, Synne Myhre, Eva Britt Kornfeldt og Kristin Guttormsen Overvaag – og eksterne eksperter: Charlotte Aschim, Kjersti Ruud Walaas, Mari Mo Osterheider, Petter Gulli, Sumeet Singh Patpatia, Lotta Johansen, Harald Riisnaes og Vegard Lundy Rekaa.  

Saken fortsetter under annonsen

​​Videoforelesningene ble spilt inn på EpiCenter Oslo av IceCube, som også har stått for redigering og teksting av videoene.

Nå skal Visit Oslo vurdere om resten av besøksnæringen i hovedstaden også skal få tilbud om det samme kurset.

Ledige stillinger – reiseliv