Campofiorin er nå nærmere moderne smak. 

Foto

Masi Agricola

Godt plassert mellom Valpolicella og Amarone

Publisert: 21. juni 2023 kl 12.42
Oppdatert: 21. juni 2023 kl 12.42

­Han benyttet en tolkning av appassimento-metoden, som ble anvendt for å produsere Amarone. Det plasserte den nye Campofiorin mellom de enklere Valpolicella-vinene og den mer komplekse Amarone. Smaksrik, rund og fløyelsmyk, Campofiorin ble raskt en internasjonal suksesshistorie og en foregangsvin for den nye stilen rødviner fra området rundt Verona.

På 1980-tallet videreutviklet Masi den originale produksjonsteknikken til dobbelt fermentering. Vinen lages på druer av typene Corvina, Rondinella og Molinara, som så refermenteres med 30% hele, delvis tørkede druer. Resultatet er mer farve, aroma og smak, men også høyere alkoholprosent, kombinert med bløtere og mer raffinerte tanniner.

En smaking som ble holdt i Oslo nylig, for å sammenligne Campofiorin-viner fra årgangene 1999, 2007, 2014 og 2020, viser at dette er en vin som, til tross for beskjeden pris, utvikler seg som langt mer kostbare viner. Mange eldre årganger er fortsatt tilgjengelig.

Mer moderne smak

Masi, som nylig har feiret 250 år i Valpolicella, presenterer nå 2020-årgangen, det 55. året for ikonvinen Campofiorin, med oppdatert emballasje og innhold. Campofiorin er nå nærmere moderne smak. 

– Vi har jobbet med alle elementene i emballasjen for å formidle en enda mer premium posisjonering, sier Raffaele Boscaini, Masis markedsdirektør. – Vi har også endret selve vinen, for å gjøre den enda mer harmonisk, velavrundet og fyldig, med enda større integrert fruktighet. Vi gjorde dette med en liten stilistisk evolusjon: å forsinke innhøstingen litt og øke prosentandelen av semi-tørkede druer.

Sandro Boscaini, president i Masi, kjent som Mister Amarone, bidro til å skape vinen og gjøre den til en suksess på det internasjonale markedet. Han sier: – Dette er enda et skritt mot fremtiden for denne emblematiske vinen, som skapte en sensasjon med sin nyskapende karakter for nesten seksti år siden. Campofiorin er produktet av en idé som var enkel og genial på samme tid: kvalitetsvin laget av Veronese-druer på rester fra Amarone, for å øke aromaer og struktur og plassere den mellom den tilgjengelige enkelheten til en Valpolicella og kompleksiteten til Amarone. Dette var opprinnelsen til Ripasso og begynnelsen til en ny kategori Veronese-viner. Deretter, introduserte Masi Technical Group en ytterligere innovasjon med "dobbel gjæring", ved å erstatte halvtørkede hele druer med pressrester.

Saken fortsetter under annonsen

Masi Campofiorin 2020

V-pris NOK 187,90

Importør: Symposium Wines

Ledige stillinger – reiseliv