Gammel restaurant Skarven i Tromsø, Norge. En tidlig vårdag med mange besøkende.

Foto
TT

27 spisesteder i Tromsø tilbyr - Spis for en hundrings

Publisert: 22. mars 2022 kl 10.48
Oppdatert: 22. mars 2022 kl 10.52

Siden 2016 har de fleste utestedene og restaurantene i Tromsø gått sammen om kampanjen «spis for en hundrings». Nå er de tilbake for fullt etter pandemien med et oppgradert konsept. Kampanjen har vært en stor suksess siden den ble etablert i 2016.

Første året deltok 12 spisesteder – nå er tallet 27.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom restaurantene og spisestedene i byen og mediehuset i Tromsø. De har en felles markedsføringskampanje to ganger i året hvor innbyggerne og tilreisende blir invitert til en utvalgt rett for 100 kroner.

– For oss har det vært en suksess helt siden starten. Et år solgte vi 1.200 reinsdyrburgere, et annet år solgte vi 1.600 lammeskanker, forteller driftssjef Truls Workinn i Mack Bar AS til iTromsø.

Prosjektansvarlig for «spisuka» Ann Kristin Holmenes fra iTromsø forteller at konseptet er noe annerledes i år.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra bransjen om at man har ønsket å kunne utvide konseptet slik at man skal kunne servere noe mer enn en rett til en hundrelapp, sier hun.

Det vil fortsatt være mulig å spise en utvalgt rett for en hundrings, men nå vil det også være mulig å spise en utvidet – og litt mer kostbar – rett på kveldstid.

Saken fortsetter under annonsen

På «Spisuka» menyen kan man finne en lang rekke lunsj- og middagsretter – alt fra burgere og bacalao, via pizza og pasta, til orientalsk lammegryte og oksekjaker.

Ledige stillinger – reiseliv