Nå skal hotellet utvides med 50 rom – men hotelldirektøren sliter med å finne nye ansatte

Foto

Scandic Brennemoen

Scandic Brennemoen skal utvides med 50 rom

Publisert: 4. august 2023 kl 10.47
Oppdatert: 4. august 2023 kl 11.00

­– Vi har brukt rundt ett år på å få full stab etter at pandemien var over. Nå er vi fulltallig, men det er blitt vanskelig å rekruttere nye medarbeidere. Vi har i perioder måtte leie inn personell, forteller Mette Ekelund, hotelldirektør på Scandic Brennemoen til Smaalenes avis

Tidligere fikk hotellet mange søkere fra vårt naboland Sverige. Men svensker som vil jobbe i Norge er det blitt langt færre av.

Overskudd

Hotellet midt mellom Askim og Mysen har i dag 47 personer på lønningslista, som utgjør 20 årsverk.

Scandic Brennemoen fikk en hyggelig økonomisk vekst i 2022. Etter to år med koronapandemi normaliserte hverdagen seg i 2022, og det synes i regnskapet til hotellet. Overskuddet ble på tre millioner kroner, og omsetningen gjorde et byks fra 22,6 millioner kroner i 2021 til litt over 38 millioner kroner i fjor.

Hun kan fortelle at hotellet har etablert seg som et populært konferansehotell, og at det har vært godt belegg på ukedagene. Det normale på ukedagene mandag til torsdag er at mellom 80 og 100 prosent av rommene er fylt med gjester. I snitt har hotellet hatt et belegg på i overkant av 60 prosent.

50 nye rom

Saken fortsetter under annonsen

Hotellet har i dag 99 rom. Egentlig 100, men det siste ble omgjort til treningsrom. Nå skal det utvides med en ny fløy og 50 nye rom.

– Vi trenger det for å kunne ta i mot større grupper, konferanser og for å slippe å si nei til de mange som bor her i forbindelse med arbeid i Indre Østfold. Vi har mange arbeidsfolk som bor på hotellet fra mandag til torsdag, men større konferanser har noen ganger lagt beslag på samtlige rom og dermed har vi måttet si nei til andre gjester, understreker Mette Ekelund og legger til:

Hun håper at det blir byggestart i løpet av høsten/vinteren, og håper at byggingen går raskt.

 

Ledige stillinger – reiseliv