Foto

Norwegian

Over 2 millioner passasjerer i juni

Publisert: 6. juli 2023 kl 09.53
Oppdatert: 6. juli 2023 kl 10.12

­Bookingtallene for sommeren er positive, det samme gjelder utsiktene for etterspørselen etter flyreiser i august og september.

– Jeg er glad for at vi i juni kunne ønske mer enn 2 millioner passasjerer velkommen på våre fly. Dette er det høyeste antallet reisende med oss så langt i år. Nå ser vi frem til å møte enda flere passasjerer i juli, som er den travleste reisemåneden i året, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 2 026 413 passasjerer i juni, 5 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 3 130 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 686 millioner setekilometer. I juni hadde Norwegian i gjennomsnitt 78 fly i drift, og 99,6 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i juni på 76,4 prosent. 95,5 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.   

Kapasiteten i juni var den høyeste så langt i år og den vil fortsette å øke i juli. Utfordringene med trafikkavviklingen ved København lufthavn som påvirket driften i juni er forbedret. Norwegian ble i mai kåret til Europas mest punktlige flyselskap av analyseselskapet Cirium.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv