Foto

Wikipedia

Aeroflot selger kontorer og leiligheter i Europa

Publisert: 15. februar 2023 kl 15.47
Oppdatert: 15. februar 2023 kl 15.47

­Aeroflot har for øyeblikket ingen flyvninger til Europa etter at flyselskapet ble utestengt fra europeisk luftrom, etter Russlands overfall på Ukraina i februar 2022.

Eiendommene har en markedsverdi på mer enn €7,4 millioner (NOK 80 millioner) og inkluderer bygninger, kontorlokaler og tomter i Norge, Sverige, Danmark, Belgia og Ungarn, samt på Kypros.

Den fullstendige listen over gjenstander på auksjon er publisert på Aeroflots nettside, ifølge Travel Outbound Scandinavia.

Aeroflot kjøpte de fleste av sine europeiske eiendommer før 1990-tallet, da hus og leiligheter i prestisjetunge distrikter i europeiske hovedsteder ble kjøpt for å skaffe boliger til Aeroflots ansatte og gjester, under opphold og andre utenlandsbesøk.

Dette inkluderer et treetasjes hus og en tomt i Larnaka, Kypros, verdt €2 millioner, en boligblokk i Budapest og en rekke leiligheter i Stockholm, København og Oslo, alt priset mellom kl. €1 million og €2 millioner hver.

Ifølge Aeroflots egen vurdering vil mesteparten av eiendommen som selges kreve betydelige renoveringer for å kunne brukes, etter å ha stått forlatt en stund.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv