MS Vesterålen i Trondheim

Foto

Per-Robin Gustafsson / Hurtigruten Norge

Nyoppusset MS Vesterålen tilbake i trafikk før jubileumsåret

Publisert: 23. desember 2022 kl 10.44
Oppdatert: 23. desember 2022 kl 10.44

­Det klassiske skipet går inn i sitt 40. år lang kysten i jubileumsåret. I den anledning er 32 lugarer blitt oppgradert, og det er bygget to nye minisuiter. Kafeteriaen, restauranten og Trollfjord-salongen om bord har også fått et kraftig ansiktsløft, skriver selskapet i en pressemelding.

- MS Vesterålen bærer med seg en stolt tradisjon og en 130 år lang arv. Derfor er det veldig stas at vi går inn i både Hurtigruten og skipets jubileumsår med et nyoppusset skip, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

MS Vesterålen ble i 1983 det siste hurtigruteskipet som ble bygget for Vesteraalens Dampskibsselskabs (VDS). I dag er skipet – med sin intime atmosfære og mange historiske detaljer – svært populært blant mange hurtigruteentusiaster.

Foto

Tor Farstad/Hurtigruten

Oppgradert i 2019 og 2022

Så godt som alle fellesområder om bord er oppgradert i to runder i 2019 og i 2022. Samtidig har skipet beholdt sitt originale særpreg. Oppgraderingene ble gjort på Fosen i Trøndelag.

- Å reise med MS Vesterålen er en helt unik opplevelse. Skipet er mindre, mer intimt, og det gir en følelse av å virkelig komme tett på Hurtigrutens historie og den spektakulære naturen vi seiler gjennom, sier Felin.

Saken fortsetter under annonsen

I 2019 fikk skipet også splitter nye norskproduserte motorer fra Bergen Engines, ny broutrustning og andre moderne systemer som gjør at skipet kan seile langs kysten i lang tid fremover.

«De blå skipene» er tilbake

I forbindelse med Hurtigrutens 130-årsjubileum har skipet også fått tilbake sin originale blå skorstein, med samme fargene som DS Vesteraalen hadde under den aller første hurtigruteavgangen 2. juli 1893. Fargen på skorsteinen ga skipene til VDS det klingende kallenavnet «de blå skipene».

– Vesterålen er et glimrende hurtigruteskip, med sine gode sjøegenskaper og store godskapasitet etter størrelsen. Det er flott å vise frem våre rike tradisjoner ved å bringe arven fra VDS videre. Og vi kan nå tilby gjestene en enda bedre opplevelse om bord, sier kaptein Trond Jenssen på MS Vesterålen.

VDS’ blå og hvite skorsteinsmerke var å se i hurtigrutefart fra 1893 til 1988, og igjen i perioden 2015 til 2020 med tilbakeførte MS Lofoten. MS Vesterålen er det tredje skipet i Hurtigruten som er oppkalt etter Vesterålen, der Hurtigrutens fødested Stokmarknes og Hurtigrutemuseet ligger.

Ledige stillinger – reiseliv