Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold under NHO Reiselivs frokostmøte i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo

Foto
Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norsk reiseliv er klare for å gi husly til ukrainske flyktninger

Publisert: 8. mars 2022 kl 10.13
Oppdatert: 8. mars 2022 kl 10.13

– Norske hotell og overnattingssteder har lang tradisjon for å bistå ved kriser, og er en viktig del av samfunnsberedskapen. Senest som karantenehotell under pandemien. Når står norsk reiseliv klare til å stille opp for ukrainske flyktninger, og vil bistå norske myndigheter med å skaffe ukrainere husly, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.   

Devold understreker også at NHO Reiseliv gjerne bidrar med å kartlegge hoteller og andre reiselivsbedrifter som kan bistå myndighetene.

– Norsk reiseliv vil stille opp slik vi har gjort mange ganger før i ulike krisesituasjoner. Det er allerede kommet signaler fra flere medlemmer av NHO Reiseliv om at de ønsker å bistå med å gi husly for ukrainere på flukt, fortsetter hun.

Norge har som EU, besluttet å gi ukrainere midlertidig kollektiv beskyttelse. Det er altså ikke snakk om permanent oppholdstillatelse. I første omgang kan ukrainere som kommer til Norge for oppholdstillatelse i inntil i et år.

Devold påpeker også at dersom dette blir en langvarig krig, vil neste skritt være å få en smidig overgang fra flyktning og inn i arbeidslivet. Reiselivet er en viktig integreringsnæring med mange ansatte med utenlandsk bakgrunn, og mange i bransjen trenger denne arbeidskraften.

NHO samarbeider tett med den europeiske reiselivsorganisasjonen HOTREC, hvor europeiske land holder hverandre oppdatert og deler erfaringer fra diverse initiativer som settes i gang for å støtte flyktningene.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv