Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli

Adm. dir. Håkon Haugli har fått pålegg om å effektivisere, og redusere driftsomkostningene i Innovasjon Norge med 100 millioner kroner.

Foto

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, merker at «et stramt og ansvarlig budsjett også treffer Innovasjon Norge». Foto: Astrid Waller

Innovasjon Norge flytter deler av reiselivsvirksomheten til Bodø

Publisert: 28. mars 2022 kl 09.57
Oppdatert: 28. mars 2022 kl 09.57

Team reiselivsutvikling med seks årsverk skal flyttes til Bodø. Teamet har ansvar for program, verktøy og virkemidler for det utviklingsrettede arbeidet blant norske reiselivsbedrifter og destinasjoner. Blant annet jobber de med kompetanseprogrammer, tematiske satsinger i det naturbaserte reiselivet og verktøy for strategisk utvikling og bærekraft for destinasjoner.

Regjeringen har pålagt Innovasjon Norge å effektivisere og redusere driftskostnadene med ialt 100 millioner kroner innen utløpet av 2024. Det medfører  at flere funksjoner blir flyttet til regionkontorene. Antall ansatte skal også reduseres. Det ble innført umiddelbar rekrutteringsstopp i Innovasjon Norge da forslaget til statsbudsjett for 2022 ble lagt frem i fjor høst, kun såkalt forretningskritiske stillinger er unntatt fra ansettelsesstoppen.

Rundt regnet 30 prosent av effektiviseringskravet vil bli dekket gjennom reduksjon i kostnader knyttet til blant annet vikar- og konsulentbruk, reise og IT. Den resterende kostnadsreduksjonen vil bli gjennomført i form av redusert bemanning. Det betyr en reduksjon i antallet ansatte med rundt 75 årsverk, totalt i løpet av treårsperioden. 20 av disse årsverkene er allerede tatt ned som følge av naturlig avgang.

– Vi kan ikke gjøre et kostnadskutt av en slik størrelse uten at det får konsekvenser, og uten at vi samtidig gjennomfører enkelte endringer i organiseringen vår. Vi skal ivareta de ansatte på best mulig måte. Samtidig er vi opptatt av at endringene i minst mulig grad påvirker leveransene til kundene våre, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

De største endringene som følger av kostnadsreduksjonen, kommer ved hovedkontoret i Oslo. Det blir ikke gjort endringer i antallet regionkontorer i Norge.

Samtidig vil flere regioner få tilført funksjoner fra hovedkontoret. Det gjelder deler av analyse- og IT-arbeidet som flyttes til Stavanger, Klyngeprogrammet og Teknologi- og domenekunnskap som flyttes til Trondheim og deler av reiselivsarbeidet som altså flyttes til Bodø.

Gjennom eksportstrategien "Rigget for eksport" fra 2020, har Innovasjon Norge ytterligere målrettet innsatsen i de mest relevante internasjonale markedene for norsk næringsliv. I tråd med dette gjøres det kun mindre endringer i uteapparatet, noe som betyr at de 24 kontorene Innovasjon Norge har i viktige internasjonale markeder vil bestå.

Saken fortsetter under annonsen

Innovasjon Norge har rundt 720 ansatte. Totalt, med vakanser, er det per i dag kun 33,8 årsverk som jobber med reiseliv ved hovedkontoret i Oslo. Ved utekontorene er det for tiden 14,5 årsverk som jobber med reiseliv. I tillegg er det innleid ett årsverk i USA og fire personer deles med VisitDenmark på de asiatiske markedene, opplyser Innovasjon Norge.

Ny reiselivsdirektør

Innovasjon Norge skal nå ansette ny reiselivsdirektør etter Bente Bratland Holm, som slutter i april. Audun Pettersen, avdelingsleder for reiselivsutvikling i Visitnorway, avdelingen som skal flyttes til Bodø, fungerte som reiselivsdirektør fra det ble klart at Bratland Holm skulle slutte, til han selv ble ansatt som ny leder av Virke Reiseliv i februar. Deretter tok Frode Aasheim over som fungerende reiselivsdirektør. Aasheim har vært leder for B2B Reiseliv og har jobbet i Innovasjon Norge siden 2018.

 

Ledige stillinger – reiseliv