Stranden Anfi, på Gran Canaria, Spainia

Foto
Balate Dorin

Flere unge reiser til Gran Canaria

Publisert: 19. april 2022 kl 09.31
Oppdatert: 19. april 2022 kl 09.48

Johanne Dahl Tysnes fra Sandnessjøen er en av de mange som i vinter satte seg på flyet med kurs for sol og varme på Gran Canaria.

– Jeg har forbundet «Granca» med pensjonister og folk som har hudproblemer, og litt sånn harrystemning, sier Johanne Dahl Tysnes fra Sandnessjøen til NRK.

Etter to år med pandemi og lite reising utenlands er hun en av flere tusen nordmenn som denne vinteren endelig kunne finne frem bikini, shorts, sandaler og solkrem.

Det mest populære reisemålet på vinteren for norske turister er uten tvil Gran Canaria.

Nå ser det imidlertid ut som også de unge har fått øynene opp for den spanske ferieøya.

Ifølge tall fra reisearrangøren Ving, har antall reisende til Gran Canaria i alderen 18-29 år, doblet seg siden før pandemien.

– Hvis vi sammenligner med forrige normale vintersesong, som var i 2018/2019, har andelen som reiser med oss i denne aldersgruppen gått fra 7 prosent til 14 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Det sier sjef for Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson.

Hun mener «harrystempelet» som øya har hatt tidligere er i ferd med å forsvinne.

TUI Norge ser også en voksende trend av unge som reiser til Gran Canaria, men de har ingen konkrete tall på veksten.

Stempelet er forjent

Det mener Reiselivsekspert Odd Roar Lange.

– Det er ingen tvil om at Gran Canaria har et rykte som det vil ta tid å rydde opp i, hvis man ønsker det. Det er sol og varme, strandliv og kafeer med wienerschnitzel og pommes frites. – De drar dit nettopp fordi dette er noe som treffer dem. Svenskehandelen har også det stempelet, men nordmenn drar dit likevel.

Reiselivseksperten har sett at turistmyndighetene på øya har jobbet målrettet siden 2016 for å tiltrekke seg flere unge reisende.

Saken fortsetter under annonsen

Halvering av antall reisende

Odd Roar Lange tror det tar lang tid før ungdommene tar over Gran Canaria, slik som de i sin tid gjorde på Ibiza.

– På sikt vil nok veldig mange unge reise til steder der de ikke treffer onkel og tante, besteforeldre eller i verste fall sine egne foreldre.

Når det gjelder antall reisende til ferieøya i år sammenlignet med før pandemien er tallet en god del lavere. Trolig er det snakk om en halvering, ifølge Ving Norge.

 

Ledige stillinger – reiseliv