Foto
Sjo

Endelig var reiselivet i ferd med å komme på bena igjen – så kom krigen

Publisert: 30. mars 2022 kl 09.30
Oppdatert: 30. mars 2022 kl 09.30

Han skulle ta med rike russere og amerikanere på dagsturer og ukesturer i «Princessen» langs norskekysten. Gjestene får egne lugarer, gourmetkokk. Prisen er fra 350 000 til 400 000 kroner, skriver E24.

– Krigen i Ukraina gjør at det ser spøke ut for dette markedet. Det kommer signaler om at amerikanerne kvier seg for å reise til et Europa i krig. Det er tynt med bookinger, sier Vinnes.

Tidligere var Vinnes kaptein på bokbåten «Epos» hvor han har opparbeidet seg god erfaring med stoppesteder langs kysten.

– Alle tror det er så glamorøst å eie en luksusyacht, men her er det mye arbeid for å holde alt på stell, sier Vinnes, og viser rundt i en stor hovedcabin med tepper på gulvene, skinnmøbler og interiør av kirsebærtre.

Han har forbredt seg så godt han kan til turistsesongen, men det var et kraftig tilbakeslag at pandemien ble avløst av krig.

– Jeg skal klare meg. Det blir å satse litt mer lokalt, sier Vinnes, som selv vil være kaptein på båten under utleie.

Reiselivet i vest er spent på hvordan det neste halvåret blir

Saken fortsetter under annonsen

– Vi ser bedre tall og kan spore en viss optimisme, men det er ikke grunnlag for å avblåse krisen i reiselivsbransjen, sier direktør Kristian Jørgensen i Fjord Tours AS.

Han peker på flere grunner til at reiselivsbransjen ennå ikke kan friskmeldes. En ting er krigen i Ukraina, og frykten for hva som krigen fører med seg, men også den nye pandemibølgen som har rammet Kina.

Jørgensen frykter to negative trender som kan slå negativt ut for norsk reiseliv: At Europa ikke vil dra til Norge, mens nordmenn vil dra til syden i hopetall.

– Dersom det skjer, blir det tøft for oss her hjemme, sier han.

 

Ledige stillinger – reiseliv