Foto
Son Spa har installert luftdesinfiseringssystem av sykehusstandard.

Bekjemper virus med desinfisert luft og feberscanning

Publisert: 11. mai 2021 kl 10.19
Oppdatert: 14. mai 2021 kl 11.09

- I tillegg til de "vanlige" covid-19 tiltakene, som avstand, munnbind, desinfisering, etc., har vi gjort en del ytterligere tiltak. Vi har bl.a. installert UV-C stråling av luft i alle ventilasjonsaggregat, sier Petter Wilhelmsen, direktør på Son Spa.

- Dette er et system som lenge har vært brukt på sykehus, i matproduksjon og på laboratorier, for å forhindre spredning av virus og for å desinfisere luften. Vi har installert UV-C behandling av luften i alle ventilasjonsanlegg; spa, restaurant, konferanse og samtlige rom. All luft som sirkulerer i ventilasjonsanleggene

passerer gjennom UV-C lamper, som eliminerer bakterier og virus. UV-C stråling er miljøvennlig og helt ufarlig, siden det kun er luften som går gjennom ventilasjonsanleggene som bestråles med UV-C belysning.

Fordelene for våre gjester og ansatte med UV-C behandling:

• Desinfiserer luften og overflater

• Hindrer sirkulasjonen av smitte

• Renser luften

Saken fortsetter under annonsen

Vi mener vi er det eneste hotellet i Norge som har dette, et slikt anlegg er bl.a. installert på smittevernavdelingen på Haukeland Sykehus. UV-C strålingen fjerner 99,9% av alle virus, også sars-viruset, som coronaviruset er en del av, sier Petter Wilhelmsen.

Installasjonen er gjort i samarbeid med Jimco Nor, som er spesialister på sterilisering av luft i rom og i ventilasjonssystemer.

- Hos oss foretar vi også obligatorisk feberscanning av alle medarbeidere to ganger per dag. Besprøytning av tekstiler/møbler. Bakterietesting av f.eks. heisknapper og utsatte berøringspunkter. Alt papir på rommene er fjernet og erstattet med QR code.

Fjernkontrollen legges i forseglet pose etter rengjøring og telefoner på rom ble fjernet i høst.

Vi er med i Nordic Hotels & Resorts i Nordic Choice og følger deres smittevernregler, men har i tillegg gått noen skritt videre utover denne standarden.

Gjennom hele corona-perioden har vi fulgt opp og innarbeidet alle pålagte smitteverntiltak. I tillegg har vi satt inn egne tiltak, ut over det som er forventet. Tilbakemeldingene fra gjestene har vært svært gode, og vi har vært heldige å ha godt besøk hele perioden, sier Petter Wilhelmsen på Son Spa.

Ledige stillinger – reiseliv