Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge.

– Sammen med Gress vil vi bidra til å løfte dyrevelferden og jobbe for å påvirke våre leverandører til å prioritere dette skiftet, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

Foto

Scandic Hotels

Gress Gruppen først ut med ECC-sertifisert kylling

Publisert: 21. juni 2023 kl 10.02
Oppdatert: 21. juni 2023 kl 10.02

­European Chicken Commitment (ECC) er en internasjonal dyrevelferdsstandard. ECC har som mål å forbedre velferden til slaktekyllinger. Standarden støttes av 37 europeiske dyrevernsorganisasjoner.

Gress Gruppen er en strategisk innkjøpssammenslutning for store virksomheter innen hotell, restaurant og kantine. Gress Gruppen AS forvalter et årlig innkjøpsvolum på ca. 3 MRD NOK, og har medlemmer som Scandic Hotels, Compass Group, Radisson Hotels, Bitastad, Hurtigruten, Gate Gourmet, Torghatten, Sosial Eatertainment Group, Norlandia Hotel Group og Heimr Collection.

– Kontrakten med et estimert oppstartsvolum på 2,5 tonn er en god begynnelse og et skritt i riktig retning. Denne kyllingen vil i sommer bli å finne på Scandics menyer i Norge. Scandic Hotels har vært en av pådriverne i arbeidet med forbedret dyrevelferd. Nå håper vi at flere produsenter vil følge etter og se behovet for å bli ECC-sertifisert. Bønder som investerer i ECC-sertifisering, skal vite at kundene etterspør dette. Gress Gruppen har et mål om 100 prosent ECC-sertifisert kylling innen 2026, sier Tor Tennvassås, administrerende direktør i Gress Gruppen AS.

ECC-sertifiseringen bidrar til å sikre bedre dyrevelferd i kyllingproduksjonen. Standarden overgår kravene i norsk lovgivning og stiller blant annet krav om bedre plass, mer dagslys og rom for større aktivitet for dyrene. ECC-sertifisert kylling er av en rase som vokser saktere, noe som bidrar til bedre dyrehelse.

Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, er glad for at dyrevelferd er på agendaen, og håper avtalen med Norsk Kylling og forpliktelsene til dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment, vil inspirere enda flere til å ta grep.

– Vi er en stor aktør som er opptatt av å drive virksomheten vår på en bærekraftig måte, og vi håper denne avtalen kan få ballen til å rulle enda raskere. Sammen med Gress vil vi bidra til å løfte dyrevelferden og jobbe for å påvirke våre leverandører til å prioritere dette skiftet, sier Malting.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv