Globetrotteren som ble hotelldirektør
Hvorfor valgte du hotellbransjen?
– Det var jo ikke dette jeg hadde tenkt meg i utgangspunktet, det skal sies. Jeg prøvde noen andre veier først. Jeg utdannet meg både som frisør og personlig trener, jobbet litt som personlig trener, men frisør la jeg på hylla ganske raskt. Så begynte jeg å jobbe i resepsjonen på et hotell i Drammen, som ekstrahjelp. Der trivdes jeg svært godt og syntes det var gøy å kunne gi gjesteopplevelser, og ha mange baller i luften samtidig. Hver dag gledet jeg meg til å gå på jobb, da skjønte jeg at det er dette jeg må drive med. Så reiste jeg i noen år og fikk oppleve verden, kom tilbake og fortsatte som ekstrahjelp i Nordic Choice, helt til Scandic ringte og tilbød meg jobb i 2016. Så det er litt tilfeldig at jeg havnet i hotellbransjen, men jeg angrer ikke et sekund. Jeg liker å jobbe med mennesker, både å kunne være med å utvikle andre til å nå sine mål, men også å skape gjesteopplevelser.
Hva har du gjort på Scandic Holberg som fikk kjeden til å nominere deg som Årets Unge Talent?
– Jeg har nå snart jobbet ett år som direktør på Scandic Holberg. Jeg er kommet inn med friske øyne, stort pågangsmot og mye energi, og har lyst til å vise hva jeg kan. Det har smittet over på de andre som jobber her, vi scorer rekordhøyt på medarbeiderundersøkelser og gjestene legger merke til at det skjer noe. Vi har gjort noe med atmosfæren man opplever når man kommer inn døren. Jeg har jobbet mye med personalet og har selv jobbet i alle avdelinger, så jeg vet hvordan det er å være overalt og kan hoppe inn og bistå, være synlig og tilstede. Samtidig har vi levert gode resultater. Gjestene på Scandic Holberg er i hovedsak individuelle feriereisende i helgene og jobbreisende i ukedagene. Det er god bredde både i alder, erfaring og nasjonalitet blant medarbeiderne på hotellet. Noen har bare jobbet her noen måneder, andre har vært her i 30 år.
Du har også deltatt i Scandics Talentprogram, hva går det ut på?
– For meg var det mye med nettverking, å dele opplevelser og erfaringer med andre i selskapet, i samme rolle som meg, eller i andre roller, på kryss og tvers av land. I det daglige har vi jo ikke så mye kontakt med våre kollegaer i andre land, men vi har masse erfaringer å dele med hverandre. Vi hadde flere samlinger i de landene vi har hotell og talentprogrammet varte i ett år. Vi hadde også en oppgave som skulle løses med kollegaer i ulike roller og på tvers av landegrenser. Vi fikk hver vår mentor, pluss mentorer som bisto i prosjektet vi jobbet med. Jeg fikk absolutt mye ut av å delta der, det er et av høydepunktene så langt.
Før du kom til Scandic Holberg var du ett år som direktør på Scandic Vadsø, det må ha vært en stor overgang?
– Jeg hadde vært i Finnmark tidligere, men ikke i Vadsø. Det var eksotisk og annerledes, alt i alt var det et eventyr som jeg aldri ville vært foruten. Jeg ble kjent med fantastiske mennesker og lærte utrolig mye, både om meg selv og om det å drive hotell. Dette var jo i pandemi-tiden, så det var ikke så mange utenlandske gjester å se. Vadsø og Holberg har forskjellige kundegrupper, men begge hotellene er rom/frokost og ganske likt når det gjelder drift.
Hva er spesielt med Scandic Holberg, bortsett fra en flott fasade?
– Det er et gammelt bygg, fra slutten av 1800-tallet, med mye historie og det har hele tiden vært overnattingsvirksomhet her. Tidlig på 1990-tallet ble det et Rica-hotell og så tok Scandic over i 2014. Jeg synes vi har et unikt produkt, både med tanke på beliggenheten midt i Oslo og de 133 rommene våre, som er luftige, god takhøyde på tre meter og den gode atmosfæren generelt i hotellet. Vi elsker å by på gode gjesteopplevelser og streber hver dag etter dette.
Hva gjør du en typisk arbeidsdag?
– Dagen starter som regel med en kaffekopp sammen med de som er på jobb, der vi prater litt om løst og fast, både jobb og privat. Jeg synes også det er veldig hyggelig å starte dagen i frokostsalen, med å skjenke kaffe til gjestene og småprate litt med dem. Ellers er hver dag forskjellig, så det er vanskelig å beskrive en typisk dag, men det er selvsagt noen møter som tar sin tid og hvis det kreves litt ekstra innsats noen steder, prøver jeg å trå til der det trengs.
Hva gir deg mest i jobbsammenheng?
– Det er helt klart det menneskelige, jeg er et sosialt menneske og er ikke laget for en jobb inne på et kontor fra 8 til fire hver dag. Den menneskelige kontakten, både med gjester og kollegaer er det som gir meg mest. Bransjen er liten, samtidig som den er stor, jeg har et stort nettverk, det er så mange man har mulighet til å lære av og dele sin kunnskap og erfaring med. I denne bransjen er det alltid muligheter for å vokse, så mye man måtte ønske.
Hvordan er det å jobbe i Scandic?
– Jeg har jobbet i Scandic i snart syv år og stortrives. Scandic er et godt sted å være, vi har et godt støtteapparat og deler erfaringer med hverandre på kryss og tvers. Medarbeiderne får gode muligheter til å utvikle seg, det er jo jeg et godt eksempel på, som sitter som hotelldirektør på mitt hotell nummer to, etter syv år i selskapet. Hvis man har lyst og vilje til å stå på, så får du god støtte på veien. Jeg føler at vi blir sett og lagt merke til, det tror jeg mine kollegaer også føler. Det er en ære bare å bli nominert til prisen Årets Unge Talent i Hotell, Restaurant og Reiseliv, og ekstra stas å gå til topps selvsagt. Det er veldig hyggelig at den jobben jeg gjør blir satt pris på.
Du har jo også reist omtrent verden rundt, var det lærerikt?
– Jeg brukte tre år på å reise verden rundt, men var hjemom av og til for å tjene litt penger til å finansiere dette livet. Jeg har vært stort sett over det hele, fra jeg var 19 til 22 år var jeg ute på loffen. Skole var aldri min greie, jeg kunne ikke se for meg at jeg skulle sette meg på en skolebenk og studere, så da måtte jeg finne på noe annet. Jeg har alltid vært veldig glad i å reise og har vokst opp i en familie som har tatt oss med rundt både innenlands og utenlands. Sammen med en venninne skulle jeg reise jorden rundt på et halvt år, men først måtte vi jobbe hardt for å tjene pengene til dette, det var da jeg begynte i hotellresepsjonen. Vi kom hjem, men jeg var fortsatt ikke klar for å bare være hjemme, så jeg reiste videre til USA og utdannet meg som personlig trener. Etter en tur hjemom igjen, reiste jeg til Equador og var der 7-8 måneder. Der jobbet jeg på et barnesykehus og et senter for gatebarn. Vel hjemme igjen tok Scandic kontakt. Reisene har gitt meg mye, jeg var en ung 19-åring som reiste, men kom tilbake som en 22-åring som hadde vokst mye.
Hvilke fritidsinteresser har du?
– Jeg har hund, som jeg skaffet meg da jeg var i Vadsø, den krever selvsagt litt oppmerksomhet. Hver helg, når jeg ikke har noe annet på programmet, kommer jeg meg opp på hytta på fjellet, både vinter og sommer. Jeg er glad i å gå langrenn og å gå på bena i fjellet. Jeg har jo utdannelse som personlig trener og driver også med trening, selv om jeg ikke trener andre lenger.
Hva tenker du om fremtiden i bransjen, hvor er du om ti år?
– Forhåpentligvis er jeg fortsatt hotelldirektør. Jeg hadde en plan om at jeg skulle bli hotelldirektør før jeg ble 30, det greide jeg da jeg var 27. Etter det har jeg ikke lagt noen spesifikk plan, men jeg trives veldig godt der jeg er nå, og har lyst å være her en god stund til. Litt lengre frem kan det kanskje bli et større hotell. Det er ute i drift, blant gjestene, jeg føler meg hjemme.
HSMAI-prisene til unge ledere
Prisutdelingen arrangeres av HSMAI, i samarbeid med Reiseliv1 (HRR), og andre partnere fra reiselivsbransjen og ellers. Formålet med prisene er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant ledere, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter.
Prisen til Årets Unge Talent i Hotell, Restaurant og Reiseliv og Årets Unge Leder i Hotell, Restaurant og Reiseliv er deltagelse på HSMAI Region Europe Commercial Summer Camp 2023, inkludert reise og opphold.
Mini-CV
Hotelldirektør Scandic Holberg april 2022 -
Hotelldirektør Scandic Vadsø mai 2021 – mai 2022
Hotellsjef Scandic St. Olavs Plass aug. 2019 – mai 2021
Møte- og event manager Scandic St. Olavs Plass & Edderkoppen Scene des. 2017 – aug. 2019
Conference manager Scandic St. Olavs Plass & Edderkoppen Scene nov. 2016 – nov. 2017