- Jeg elsker det trykket vi har og ikke minst variasjonen og alle de fantastiske menneskene jeg møter hver dag, sier André Schreiner, GM på Clarion Hotel The Hub og Årets Hotelier. 

Foto

Amund Janssen

Årets Hotelier: – Jeg er nærmest vokst opp i bransjen

Publisert: 26. juni 2023 kl 10.28
Oppdatert: 26. juni 2023 kl 10.28

­Han fikk prisen for gode resultater i 2022 og for å være en markant leder i hotellbransjen, som også har et sterkt engasjement for bransjens rammebetingelser og for lokalmiljøet.

Prisen til Årets Hotelier er et studieopphold på Cornell’s General Managers Program (GMP), ved Cornell School of Hotel Administration i  New York.

Hvorfor havnet du i hotellbransjen?

– Det er egentlig ganske enkelt. Jeg nærmest vokste opp i bransjen, min far har jobbet hele livet i kjøkken. Allerede som barn begynte jeg å hjelpe ham, på Hotel City i Fredrikstad. Da jeg ble femten år ble det litt mer organisert jobbing. Etterhvert tok jeg en mastergrad i økonomi og markedsføring, men var hele tiden klar på hva jeg ville. Jeg er vokst opp i bransjen, men har også valgt å bli i bransjen. Jeg elsker det trykket vi har og ikke minst variasjonen og alle de fantastiske menneskene jeg møter hver dag.

Du ble kåret til Årets Hotelier for innsatsen i 2022, som ga svært gode resultater. Hva er det dere har lykkes med, i det litt vanskelige Oslo-markedet?

– Vi tok noen strategiske valg da vi stengte ned The Hubs forgjenger, Royal Christiania, vi skulle starte en helt ny reise med et nytt varemerke. Vi kom veldig godt i gang etter åpningen i mars 2019 og fikk stor oppmerksomhet, men så kom pandemien. Det vi gjorde var å holde åpent hver dag under pandemien. Vi tok imot gjester og fortsatte å jobbe. Vi gjorde noen grep internt, beholdt hele ledergruppen og gjorde alle jobber selv. På det verste var vi nede i fem gjester. Siden ledergruppen var intakt gjennom hele pandemien, kunne vi fortsette å tenke strategisk og være klar så snart myndighetene åpnet samfunnet igjen. Etterhvert som det ble åpninger, kunne vi rekruttere opp, eller ta tilbake de som ønsket å komme tilbake fra permittering. Vi startet rekruttering allerede i desember 2021, så da åpningen endelig kom, i mars 2022, var vi klare. Vi kom derfor veldig godt ut av startgropen og greide å ta vare på gjestene våre hver eneste dag, helt fra begynnelsen av, noe for eksempel flyplassene ikke greide. De første kundene var små og mellomstore bedrifter og den individuelle weekendtrafikken. De store bedriftene var mer forsiktige, fordi de hadde restriksjoner, både nasjonalt og internasjonalt.

Du har vært i Nordic Choice siden 1997, i ulike roller i konsernet, hvorfor ble det Nordic Choice?

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg startet i Inter-Nor Hotels, de fusjonerte med Petter Stordalens Choice Hotels. Først var jeg tre år på et franchisehotell. Jeg har fått lov til å utvikle meg og har fått mange forskjellige oppgaver. Jeg har fått lov til å være med å utvikle både hoteller og konsern, denne friheten, i et dynamisk miljø, har appellert veldig til meg. Jeg trenger ikke å bytte arbeidsgiver så lenge jeg kan utvikle meg videre og får lov til å være med på å forme et så spennende selskap.

Hvordan overfører du denne motivasjonen til dine medarbeidere?

– For det første får de lov til å si sin mening hver fjortende dag, anonymt. Ikke en gang i året, slik det er mange andre steder. Hver fjortende dag får de en email med spørsmål, slik at vi hele tiden kan ta temperaturen på hva de mener. Vi prøver å involvere medarbeiderne mest mulig og tilbyr også stadig utviklingsprogrammer for medarbeiderne. Det viktigste tror jeg er å ha klare rammer og gode arbeidsforhold, slik at alle vet hva de skal gjøre. Samtidig som det er viktig med gode ledere, som både snakker med, men også lytter til de som er hos oss. Dette er noe vi må jobbe med hver eneste dag for å lykkes. I en så stor bedrift som vi er, med vel 300 årsverk, er det viktig med gode ledere, som tar var på hvert sitt team, så blir det min oppgave å holde dette sammen, og ikke minst legge tilrette for at både ledere og medarbeidere har gode arbeidsforhold, slik at de kan gjøre jobben sin på best mulig måte.

Har du tid til noen fritidsinteresser?

– Jeg er veldig glad i å spille golf, det gjør jeg ofte sammen med min samboer. Jeg er medlem i golfklubbene både i Fredrikstad og på Skjeberg. Vi har tre barn som vi prøver å ta godt vare på, i tillegg er det mat, venner og reiser som er interessene. Jeg er glad i både festivaler og musikk, så jeg prøver å få med meg noen slike hvert år.

Har du noen forbilder i hotellbransjen, utenom de opplagte?

– Jeg har veldig stor respekt for alle de som driver på mindre steder og greier å prestere en personlig og kvalitativt meget god service. Jeg vet hvor mye som ligger bak, ikke minst når man kun har en liten stab, kanskje en familie som drifter et hotell, som er åpent 24 timer i døgnet syv dager i uken. Disse har jeg stor respekt for.

Saken fortsetter under annonsen

Har du noen yrkesmessige ambisjoner, hvor går neste steg?

– Jeg trives veldig godt i Nordic Choice og jobber gjerne også fremover i selskapet som nå heter Strawberry. Om det blir her på The Hub, sentralt, eller et annet sted, har jeg egentlig ikke tenkt så mye på. Jeg synes utvikling av produkter og eiendom har vært en ekstra dimensjon, som jeg har lært mye av og ikke minst har jeg også fått enda mer innsikt i hvordan vi skal ta vare på gjestene våre. Dette synes jeg er spennende og vil gjerne gjøre mer av det.

 

Mini-CV

2017 – General Manager, Clarion Hotel The Hub, Oslo

2015 – 2016 General Manager, Clarion Hotel Royal Christiania

2010 – 2014 Senior Vice President Quality Resort, Nordic Choice Hotels

Saken fortsetter under annonsen

2000 – 2010 General Manager, Quality Hotel & Resort Sarpsborg

Utdannelse: 1988 – 1992 Master of Business and Marketing Economics, Oslo Handelshøyskole

Født: 1969, Fredrikstad

Hjemsted: Sarpsborg

Sivil status: Samboer

 

Ledige stillinger – reiseliv