Scandic har reddet over 200.000 frokost- og lunsjporsjoner gjennom Too Good To Go
Scandic Norge har jobbet målrettet med å redusere matsvinn siden 2011, og har blant annet forpliktet seg til å halvere svinnet innen 2030, gjennom bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn.
Et viktig ledd i å nå det ambisiøse målet er samarbeidet med matredder-appen Too Good To Go. Scandic var første hotellkjede til å inngå et slikt samarbeid, og det har så langt i år resultert i at 16.000 måltider har blitt reddet fra Scandics frokost- og lunsjbuffeer. Over en periode på fem år er det berget 214.000 måltider.
– Disse tallene setter arbeidet vårt i perspektiv, og jeg ønsker å takke motiverte og dyktige ansatte for arbeidet de har lagt ned. Jeg håper dette motiverer til videre innsats, for Scandic har en klar ambisjon om å fortsette å være bransjeledende innen dette arbeidet, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.
Vellykket samarbeid
Siden samarbeidet med Too Good To Go ble inngått i 2016, er det Scandic St. Olavs Plass som har reddet flest porsjoner, nærmere 13.000. Hittil i år er det Scandic Victoria i Oslo og Scandic Lerkendal i Trondheim som har reddet flest. Tilbudet er tilgjengelig på flesteparten av Scandics hoteller.
– Dette er et populært tilbud her på hotellet, og vi hører både gjennom responsen fra kundene og vurderingene vi får i appen at maten faller i smak. Dette er et viktig arbeid, og det er veldig motiverende for de ansatte å vite at man gjør noe positivt for miljøet, sier hotelldirektør Trond Erik Solstad-Nilsen ved Scandic Victoria.
En velfylt frokostbuffé er for mange synonymt med den gode hotellopplevelsen, men i noen tilfeller kan det også være utfordrende å holde matsvinnet nede. For å redusere svinnet under bufféserveringene, jobber hotellkjeden med å lære opp ansatte og spre bevissthet rundt problematikken blant gjestene.
– Ambisjonene våre om å servere Norges beste hotellfrokost skal ikke gå på bekostning av miljøet. Jeg er overbevist om at bevisstgjøring og kunnskapsheving er avgjørende for at både vi og gjestene våre skal endre vaner til det bedre. Vi skal fortsatt gi våre gjester den beste starten på dagen, men gjennom små grep, som å tilpasse størrelsen på tallerkenene og mindre, men hyppigere påfyll av mat på fatene, skal vi sørge for økt kvalitet og at det kastes mindre, sier Malting.
Too Good To Go: – Stas med hotellmat
Too Good To Go samarbeider med 3000 butikker, bakerier, hoteller og serveringssteder over hele landet, og så langt har 1,3 millioner nordmenn lastet ned appen. På en normal dag bidrar selskapets samarbeidspartnere og app-brukere til at det reddes mellom 7000 og 8000 måltider.
– Frokost- og lunsjposene fra Scandic er kjempepopulære i appen og blir ofte revet bort fort. Det er jo masse deilig oppi der, så det er forståelig. Jeg tror også folk synes det er veldig stas med hotellmat. Gjennom appen får man en bit av bufféen hjem til seg selv, kontoret eller parken til en veldig god pris, samtidig som man gjør noe bra for miljøet. Det er for ille å kaste god mat som kunne vært spist, og det er det heldigvis stadig flere som bryr seg om, sier Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go Norge.