Foto

Ved gule farevarsel er det avgrenset hvor mye kommuner og lokale myndigheter kan varsle. Men innen utgangen av året har DSB fått i oppdrag å opprette en mobilbasert varslingstjeneste. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB

Turister får ikke med seg farevarsel

Publisert: 8. august 2022 kl 08.21
Oppdatert: 8. august 2022 kl 08.21

­Ved gule farevarsel er det avgrenset hvor mye kommuner og lokale myndigheter kan varsle, opplyser beredskapssjefen i Vestland fylke til NRK.

– Det er i stor grad basert på at folk må følge med selv, sier fylkesberedskapssjef Håvard Stensvand til kanalen.

Han viser til at folk må abonnere på nyhets- og farevarsel og håper at bedrifter er med på å spre budskapet til turistene om det som kan være farlige værforhold.

– Med dagens ordninger tilsier våre erfaringer så langt at det dessverre ikke er mulig å nå ut til alle med denne typen informasjon, sier fungerende direktør Johan Marius Ly i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Han mener at turistkommunene er opptatt av å varsle godt. Men innen utgangen av året har DSB fått i oppdrag å opprette en mobilbasert varslingstjeneste.

I dag er det mulig å varsle med SMS, slik kommuner og Helsedirektoratet gjorde under pandemien. Imidlertid har dette systemet begrensninger. Det nye systemet skal bruke Cell Broadcast-teknologi, som kan varsle alle telefoner som er koblet til mobilnettet i et område.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv