Foto

Piksel/iStock

De fleste i reiselivet fornøyd med kjønnsbalansen i egen virksomhet

Publisert: 8. mars 2022 kl 16.34
Oppdatert: 8. mars 2022 kl 16.34

I en fersk NHO medlemsundersøkelse, gjennomført i februar, kom det frem at 88 prosent av NHO Reiselivs medlemmer sier de er tilfredse med kjønnsbalansen i sin virksomhet. Til sammenligning svarer 65 prosent av næringslivet forøvrig at de er tilfredse. 

– Det at reiseliv topper listen over god kjønnsbalanse i bedriften, viser at vi er en næring som tar mangfold- og inkluderingsspørsmålet på alvor. Hoteller, restauranter, uteliv og destinasjonsselskaper er avhengig av ulik kompetanse, erfaringer og språkkunnskaper. Derfor ønsker næringen alle sammen velkommen; uansett kjønn og bakgrunn, folk som kan bidra med ulike perspektiver og kvalifikasjoner. Balansen mellom kvinnelige og mannlige arbeidstagere styrker kompetanse og innovasjon i morgendagens arbeidsliv, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Flest kvinnelige toppledere i hotellbransjen

Reiseliv, og spesielt hotellbransjen, har tradisjonelt hatt høy andel kvinnelige ledere: 

Ifølge NHO Reiselivs medlemstall fra 2019, er andelen kvinnelige hotelldirektører 70 prosent i First, 53 prosent i Choice, 41 prosent i Scandic og 40 prosent i Thon. Tallene indikerer en viss grad av likestilling på toppnivå i norske hotellkjeder. Ved Lily Country Club for eksempel er halvparten av hotellsjefene kvinner.

Lovisa Hegborn, konsernsjef ved Lily Hospitality Group, mener kvinner har en spesifikk ting å bidra med i ledelsen:

– Først og fremst så tenker jeg at dynamikk er bra. En god blanding av kvinner og menn i ledelsen gjør at det blir en god balanse i bedriften. Det går ikke bare på gjestfrihet, men også på omsorg. Vi vet at kvinner er flinke på omsorg og det er en veldig stor fordel; Vi jobber med mennesker som jobber mot mennesker, ikke bare mot gjester, men også ansatte. Kvinner er sterke på å bygge en åpen kultur og det er viktig, sier Hegborn.

Saken fortsetter under annonsen

Ifølge NHO-undersøkelsen sier 13 prosent av NHO Reiselivs medlemmer at de har en strategi eller forankret målsetting om å oppnå mer mangfold blant leder- og mellomledergrupper. Mens 3 av 10 ønsker å oppnå en mer mangfoldig arbeidsstokk. 

 

 

Ledige stillinger – reiseliv